top of page
DSC_0140-bewerkt.jpg

Christel Gelderman
zangles, zangtherapie, koordirigent in Dieren

MUSICUS

Christel studeerde schoolmuziek en koordirectie aan het Conservatorium Arnhem en zang bij Gerda van Zelm en Lida Dekkers. Zij werkt sinds 1991 als dirigent met velerlei koren. Momenteel dirigeert zij mannenkoor Het Herenakkoord in Arnhem en vrouwenkoor Lief en Leed in Ellecom.

Samen met haar man Wilbert organiseren zij enkele malen per jaar scratchdagen waarop in 1 dag grote koorwerken worden ingestudeerd en uitgevoerd.  Tevens organiseren zij koorprojecten.

Als soliste richtte zij zich voornamelijk op de oude muziek. Zij zong in vele Bachkantates de sopraanaria’s. Sinds 2008 heeft zij een praktijk aan huis.

Christel Gelderman

Woont met haar man Wilbert Staal en dochter Arwen (2004) in Dieren. Arwen studeert Chemistry in Nijmegen, haar zoon Pepijn (2000) is balletdanser in Riga, Letland.

Naast haar passie voor de muziek en voor haar gezin houdt zij van lezen, dansen, wandelen en taarten bakken.

ZANGLES

In mijn praktijk kun je op zoek gaan naar de ruimte die er overal voor je is. Je zoekt met bewuste aandacht en een bewuste ademstroom naar jouw eigen kracht en je leert je te focussen.

Je leert je plek in te nemen en zonder oordelen je stem vrij te geven. Er is de juiste aandacht voor een goede stem- en ademtechniek. Jouw muzikaliteit onderzoek en ontwikkel je door middel van het uitvergroten van je eigen kracht, licht en emoties. Een theatrale aanpak die veel vreugde en plezier brengt.

Pierre

Over zingen kun je heel ingewikkeld doen, maar éérst en vooral is het: iets vertellen en daar muziek van maken.

Die benadering vond ik bij Christel en bevalt mij buitengewoon goed. Ze begrijpt muziek, maar laat ook ruimte voor jouw benadering. En dan maakt het niet uit of je -zoals ik- vooral vroegbarok repertoire wil zingen, of klassiek of heel andere stijlen. Met de technische dingen helpt ze je heel goed, maar zonder die ingewikkelder te maken dan nodig is. En dat alles in een vriendelijke en huiselijke sfeer, bij een kop kruidenthee om de keel te smeren. Van harte aanbevolen!

Bettina

Christel's zanglessen zijn inspirerend en leerzaam. Op haar vriendelijke en bemoedigende manier weet ze je uit je schulp te lokken zodat je je stem de ruimte durft te geven. Je leert over zangtechnieken, hoe je je lijf als instrument kan inzetten en hoe je samen muziek kan maken. En daar werd ik elke keer zo blij en vrolijk van.

Klasina

Het lichaam is een instrument dat gestemd moet worden. In haar lessen brengt Christel mijn eigen stem tot klinken! Zingen is geen techniekje. een goede zangles is een vorm van "therapie": een goede ademhaling is van groot belang en..... je komt jezelf tegen, voor iedereen is dat anders, maar het staat soms het ware zingen in de weg!

"Door het venster tussen hart en hart flitst het licht ...."       Rumi

bottom of page